CollingArts Logo

TAITEEN HINNOITTELUA JA TILAUSOHJEITA

~Ystävälle, työkaverille tai läheiselle~

TAIDEKUVA ON HYVÄ LAHJA!

Tilaa taidekuva valokuvasta tai ideasta.
Sopii vaikka porukalla kerätyksi lahjaksi.

Taidelahja kestää aikaa.HINNOITTELUA MUOTOKUVISTA


 

ESIMERKKIKUVA: Tämä A4-kokoinen nuorenparin kuva on piirretty vanhasta valokuvasta. Työtunteja eri vaiheineen on kulunut 24 tuntia. Vastaavan A4 kokoisen, tarkan piirroksen hinta, 2 ihmisestä on 125 euroa/n. 5 e/työtunti).


Vuoden 2021 piirroshinnasto

TYÖN JULKAISULUPA sivuillani, pois -10% työn hinnasta.

PYYDÄ TARJOUS! Tarjoushinta voi olla hinnastoa alempi.


LYIJYKYNÄTYÖN viitteellinen hinnasto:

A5 (14,8 x 21,0 cm) perushinta on n. 90 e (1 kohde)
A4 (21,0 x 29,7 cm) perushinta on n. 100 e (1 kohde)
A3 (29,7 x 42,0 cm) tarjouksen mukaan, n. 125 e
A2 (42,0 x 59,4 cm) tarjouksen mukaan, alkaen 170 e
Hintaan myös vaikuttaa, jos kuvaan tulee:
+ Useampi kuin 1 henkilö tai eläin.
+ Työ yhdistellään useasta eri kuvasta, ilmeet yms.
+ Tarkka tausta.

TOIMITUSKULUT:
Postin hintojen muutokset vaikuttavat toimituskuluihin seuraavasti. 15.12.2020 alkaen toimituskulut kuvan koon/paketin mukaan.

A5, 6 e, kovakartonkikuori, A4, xxs-pakettina
A4, 6 e, kovakartonkikuori, A4, xxs-pakettina
A3, 9 e, postitusputkilo 5 cm x 45 cm, m+ -pakettina
A2, 9 e, postitusputkilo 5 cm x 45 cm, m+ -pakettina


KLIKKAA TÄSTÄ KUVA ISOMMAKSI>
Tämän hetken esimerkkihintoja valokuvien perustella tehdyistä mallikuvista vuodelle 2021. (Päivitetty 18.12.2020)


Piirroksen hintaan vaikuttaa  sen koko ja piirrettävien kohteiden lukumäärä sekä millainen tausta piirretään. Esimerkiksi, jos kuvassa on monia tarkkoja kohteita, vaikka joukko ihmisiä, täytyy kokonaishinta katsoa sopimuksen mukaan tai hyvin yksityiskohtaisesti piirretyn   A5-A4 lyijykynätyön tekemiseen menee keskimäärin noin 20 tuntia eri työvaiheineen. Hinnaston arviot on laskettu sen mukaan. Mitä suurempi kuva, sen enemmän se vie työaikaa.

Joskus työ on teknisesti yksikertainen ja nopeasti toteutettavissa, kun joskus työmäärästä tulee monikertainen erityisten toiveiden kautta. Hinnoittelussa on tärkeä kuulla millainen kuva halutaan teettää, että voin antaa tarkemman hinta-arvion, mikä on yleensä pysyvä hinta työstä, ellei alkuperäiseen työsuunnitelmaan tule muutoksia.

Muotokuvan voi tehdä värillisenä  esim. maalata vesiväri-, öljy-, tai akryylimaalauksena tai muita värejä käyttäen. Hinta on silloin erikseen sovittava kokonaisuuden ja tekniikan mukaan.

Hinnoittelu vaikuttaa tässä ehkä monimutkaiselta, se ei useinkaan ole sitä. Aina kannattaa kysyä tarkennusta ja lisätietoja. Hinta saattaa olla vähemmän tai enemmän riippuen yksilöllisestä kuvan aiheesta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä arviota.

Jos haluat tarkemmin päästä jyvälle mistä taidekuvan hinta muodostuu, niin lue alempaa "Mikä siinä maksaa?" -teksti.

Maisemia ja maalauksia

Kokonaan oma juttunsa on sitten maalaus.

Maalauksessa tai värillisessä piirroksessa on vielä enemmän erilaisia työvaiheita ja kuivattamista tekniikasta riippuen, joten sen valmistumista täytyy arvioida aina tapauskohtaisesti.

Värillisen kuvan hinta riippuu tekotavasta, mitä kuvaan tehdään ja materiaaleista. Edullisimmat värilliset kuvat ovat värikynäpiirros ja/tai akvarelli.

Tilaa vaikkapa maalaus tai piirustus valokuvasta, jostain sinulle tärkeästä maisemasta. Hinta määräytyy työmäärän ja tekniikkan mukaan. Myynnissä on myös valmiita maalauksia.

Mikä siinä oikein maksaa?

Taiteilija kuulee usein sanottavan:
-"Kyllähän sä nyt äkkiä teet jonkun semmosen."

Mutta kun... niitä semmosia tekee joku muu.

TAIDETTA TEHDÄÄN SYDÄMELLÄ JA TAIDOLLA.  


Joku työ voi olla helpompi ja joku vaikeampi hahmottaa. Piirroksen työstämisessä on luonnosteluvaihe ja mittasuhteiden määrittelyvaihe, hahmotteluvaihe, kohteen muotoiluvaihe, yksityiskohtien lisäämisvaihe ja lopulta viimeistelyvaihe.

Jokaisen vaiheen välillä  piirroksessa on tarkasteltava mittasuhteita ja kontrasteja. Piirros vaatii vähintään kaksi työpäivää, mutta piirroksen tekemisessä on myös hetkiä, jolloin on sokea virheilleen ja niiden havaitseminen vaatii taukoa työstämisestä, jonka jälkeen näkee korjattavat kohdat helpommin.

Piirroksessakin tarvikkeet  ja työvälineet ovat laadukkaita taiteilijatarvikkeita, se vaikuttaa työn jälkeen. Paperilaaduissa sekä piirustustarvikkeissa on huomattaviakin eroja. Halvimpia tarvikkeita käytettäessä taideteos ei välttämättä olisi riittävän aikaa kestävä ja laadukas.

Valmiin piirroksen käsittely  vaatii oikeaa käsittelyä ja varovaisuutta. Esimerkiksi piirroksessa käytetään värien kiinnitysainetta tahriitumisen estämiseksi. Jokainen valmis teos ja piirroskin on pakattava huolella kuljetuksen ajaksi, ettei se vaurioidu. Joskus jopa joudutaan käyttämään pakkaus- ja kuljetusfirmoja, jos on kyse suuresta taulusta.

Taideyrittäjän kulut  ja kustannukset ovat ihan samoja kuin muillakin yrittäjillä, kuten työhuonekustannukset, sähkö-, netti-ja puhelinkulut, it-kulut, ohjelmistokulut, työvälineiden ja tarvikkeiden käyttökustannukset esim. paperit, kynät, pensselit ja apuvälineet, maalit, värit, kiinnitysaineet, postituskuoret, kuljetus- ja posti- ja toimituskulut, kuvausvaiheet, sähköpostit, yhteydenpidon, laskutusjärjestelmän-, pankkipalvelun ja viitesiirtokulut sekä kirjanpidon kustannukset. Ym. juoksevia pieniä kuluja, joista kertyy ajanmittaan isokin summa. Tähän kaikkeen jokainen yrittäjä joutuu investoimaan voidakseen tehdä työtään.

Myös ammattitaidon hankkiminen maksaa.  Kun vielä lisätään vuosien opiskelut ja kouluttautuminen, sekä jatkuvat lisäkoulutukset ja tekniikoiden ja ammattitaidon ylläpitokoulutukset sekä kaikki se mahdollinen säätö, että voi tehdä tätä työtä mitä rakastaa...
    Niin toivottavasti tämä kaikki selventää mistä laadukkaan taideteoksen ja piirroksen hinta lopulta muodostuu? Sehän ei ole oikeastaan ollenkaan paljon suhteutettuna kaikkeen tähän mitä työ taiteilijalta vaatii.

Toimitusaika ja ohjeita taidekuvan tilausta varten

Toimitusaika-arvio  lyijykynäpiirrokselle on tällä hetkellä noin 1-2 viikkoa, riippuen työstä ja tehtävän laajuudesta.

   Joskus käy niin, että toimitus on tosi nopeaa.

PLEASE!!! Mahdollisimman selkeä valokuva  tai useita kuvia piirrettävistä lemmikeistä tai ihmisistä, olisi toiveeni piirtämisen onnistumisen ja työn tarkkuuden takaamiseksi.

Mikäli haluat että yhdistelen piirrokseen eri kuvista haluamasi ilmeet ja asennot, sekin onnistuu, mutta vaikuttaa hintaan.

Valokuvat voisi toimittaa mielellään sähköisessä muodossa mutta paperikuvakin käy, esimerkiksi vanhat valokuvat.


Kun olen hahmotellut piirroksen  laitan sähköpostilla luonnokset arvioitavaksi ja muutokset ovat mahdollisia. Sitten kun luonnos on hyväksytty, jatkan työtä.

Jos työhön halutaan muutoksia  tämän jälkeen, muutokset vaativat lisähinnoittelua, varsinkin silloin, jos joudun aloittamaan työn jälleen alusta uudelle pohjalle.

Lähetän valmiista työstä  vedoskuvan sähköpostilla hyväksyttäväksi. Kun hyväksyt kuvan, sen jälkeen lähetän laskutustiedot sähköpostilla.

Työt ovat Colling ARTs:n omaisuutta kunnes ne ovat kokonaan maksettu.

Laskun voi maksaa tilille  joko viitesiirrolla tai erikseen sovittaessa mahdollisesti jonkin muun sähköisen maksupalvelun kautta. Kun raha on tullut perille, postitan kuvan eteenpäin. Vaihtoehtoisesti lähetän piirroksen postiennakolla.

Valmiin työn voi myös noutaa  Mäntsälästä sopimuksen mukaan, jolloin piirroksen hinta on ilman toimituskuluja. Toimituskulut riippuvat postitettavan paketin koosta.

Valmiit työt toimitetaan ilman kehystä.

Kaikille Colling ARTs:n sivuilla esillä oleville, tunnistettavia ihmisiä esittäville, asiakastöille on kysytty julkaisulupa.

Siirry Yhteystiedot -sivulle ja laita viestiä.
Copyright © Colling ARTs
Colling ARTs ~ Facebook & Instagram

Desing/Web-master, Anne Colling, Code/Juha Kukkonen, 3D Virtual Gallery/Jami Lu